Posebne ponudbe
contactToggle Kontakt

Prostor za dobro počutje - CONTAINEX dobavlja preizkušene prostorske sisteme za komunalno dejavnost

Komunalne rešitve za dobro počutje!

Že več kot 30 let uporabljajo občine iz vse Evrope pisarniške in bivalne kontejnerje CONTAINEX in s tem izvajajo npr. celotne otroške vrtce, šole ali prostore za različna društva.

CONTAINEX je v zadnjih 30 letih izvedel številne komunalne projekte iz kontejnerskih modulov doma in v tujini. Način gradnje z moduli omogoča raznolike možnosti oblikovanja. Zahvaljujoč svoji prilagodljivosti je možno bivalne namestitve postaviti v poljubnih velikostih in s poljubno opremo, na poljubnih krajih s priključkom elektrike, vode in kanalizacije. Preprosto rokovanje s takšnimi prostorskimi moduli predstavlja pomembno prednost.

Visoke proizvodne kapacitete CONTAINEX - kontejnerje proizvajamo v šestih, lastnih evropskih proizvodnih obratih, kar omogoča kratke dobavne roke in s tem hitre rešitve tudi v primeru kratkoročnih potreb.

Sisteme je možno poljubno razširiti in jih naknadno uporabiti za različne namene. Tako lahko velike kontejnerske sisteme povsem brez težav razstavite in jih uporabite za druge projekte. Primeri za to so med drugim otroški vrtci, šole, garderobe, športna društva ali bivališča za prosilce za azil.

Kasnejša prilagoditev obstoječega sistema novim zahtevam se lahko dodela neposredno na sami lokaciji z našimi zunanjimi sodelavci. Tako vam bomo tudi v primeru večjih nihanj števila osebja zagotovili vedno pravilen koncept.

Naša ponudba srotitev

 • Načrtovanje ob upoštevanju zakonskih predpisov
 • Neposredna prodaja in najem ali s pomočjo izbranih trgovskih partnerjev
 • Proizvodnja po strogih okoljskih in kakovostnih standardih CONTAINEX Green Technology
 • Individualna prilagoditev vašim specialnim zahtevam
 • Več kot 30 let izkušenj na področju komunalne panoge
 • Osebno svetovanje in oskrba na licu mesta

Vrtci

Posebej pomembni so za nas otroci in zaradi tega smo razvili posebej otrokom prilagojene različice, da bi lahko dobro počutje v naših mobilnih prostorskih sistemih kar najbolj povečali.

S popolno podporo podjetja CONTAINEX boste ob vsakoletnih močnih nihanjih števila otrok imeli zagotovljeno želeno prilagodljivost, saj imamo številna leta izkušenj na področju predhodno definiranih različic, ki jih lahko zahvaljujoč prilagodljivim modulnim sistemom preprosto in hitro izvedemo.

Da bi vas lahko pri vaših pripravljalnih korakih kar najbolj razbremenili, je pri vseh naših točkah vedno v ospredju hitra in preprosta izvedba.
Kindergarten - fixe Erweiterung
Vrtec - fiksna razširitev
Vrtec - Skupinski prostor
Otroški vrtec "pisan"
Z možnostmi popolne zasteklitve in s tem s svetlobo prepojenimi, svetlimi prostori, zagotovimo prijazno območje za otroke in šolarje. Da bi lahko zagotovili optimalen razgled navzven, smo razvili specialna okna za otroške vrtce.

S preprostim in prilagodljivim stenskim sistemom zagotovimo individualno porazdelitev prostorov. Posebej v prostorih za gibanje so pomembne luči, odporne na odboj žoge, ki zagotavljajo varno igranje in telovadbo.

Tudi v sanitarnih prostorih otroci ne bodo prikrajšani. Na voljo imamo otrokom prilagojena stranišča in umivalnike. Otroške vrtce in šole lahko, odvisno od potreb, uporabljate začasno ali dolgoročno. Izredno odporen in preprost način gradnje omogoča naknadno prilagoditev ali pa celo selitev celotnega sistema.

Naše stranke zelo cenijo tudi možnost raznolike uporabe sistema. Po demontaži, ki jo izvede naša strokovna skupina za montažo, se lahko sistem uporablja še naprej kot npr. mladinski dom ali dom društva.
Luči, odporne na odboj žoge
Okno za otroški vrtec
Otrokom prilagojeni sanitarni prostori

Vašemu vrtcu fleksibilno prilagojeni

 • skupinski prostori
 • Prostori za osebje
 • Prostori za gibanje
 • Kuhinje in prostori za druženje
 • Prostori za preoblačenje in garderobe
 • Sanitarna območja

Šole

Če se prenavlja šola ali pa jo je potrebno v kratkem roku razširiti, potem je CONTAINEX idealen partner. V šoli, sestavljeni iz kontejnerjev, je vse natanko tako, kot v fiksno grajeni šoli. Tako je bila na primer v kraju Feldbach v Avstriji celotna šola sestavljena iz prilagodljivih prostorskih modulov v samo dveh mesecih.

Šolo sestavlja 455 pisarniških in sanitarnih kontejnerjev in vsebuje ob gimnaziji, trgovski akademiji in višji izobraževalni ustanovi za ekonomske poklice tudi administrativno stavbo ter mestno knjižnico občine Feldbach.

V svetlih in prijetnih prostorih je zagotovljen prostor za 1.300 šolark in šolarjev. Z odstranitvijo stenskih panelov in pregradnih sten je mogoče oblikovati poljubno velike prostore.
Šola Feldbach - Posnetek iz zraka
Učilnica
Srednja šola Feldbach

Vaše prednosti

 • Vrhunsko razmerje med ceno in storitvijo
 • Individualno razporejanje prostorov
 • delovna mesta s popolno razsvetljavo
 • svetli prostori s pretokom svetlobe in popolno zasteklitvijo
 • Upoštevanje veljavnih določitev protipožarne varnosti
 • Kasnejša uporaba prostorskih modulov za druge namene uporabe
 • Varnost načrtovanja tudi pri večjih nihanjih števila otrok
 • izjemno dobro počutje zahvaljujoč najmodernejšim izolacijam

Društva/prireditve

Združenj pa ne zanimajo samo prehodne rešitve za specialne dogodke, temveč uporabljajo naše kontejnerske izdelke tudi kot trajno rešitev. Različni nacionalni in mednarodni klubi iz športnih panog kot npr. nogomet, hokej, ameriški nogomet ali golf, posegajo po naših dodelanih rešitvah. Za seboj imamo precejšnje število referenčnih projektov, pri čemer zelo upoštevamo tudi individualen videz društva, kot npr. barve društva.

Izredno odporne in obstojne proizvode lahko uporabljate številna desetletja, neodvisno od sezone.. Z našimi različnimi popolnimi zasteklitvami, in s partnerskimi podjetji izvedenimi različicami zunanjih oblog, razvijamo skupaj z vami posebne rešitve za trgovino vašega društva. Te so prilagojene vašim željam in vašemu proračunu.
Oblačilnica
Dom društva nogometnega kluba
Trgovina društva

Vaše prednosti

 • optimalna rešitev za vsak žep
 • popolna trajna ali prehodna rešitev
 • Individualen videz
 • Dolgoletne izkušnje z društvi in najrazličnejšimi prireditvami
 • posebne rešitve za okna za blagajne ali kioske (odprtine za dokumente ali blago ter govor, pomična okna)
 • Popolne zasteklitve
 • posebne, izjemno odporne in dolgožive različice izvedbe
Sanitarni kontejner z zunanjo folijo
Dom društva s fiksno zasteklitvijo
Mladinski prostori za prenočitev z leseno fasado

Različne izvedbe za

 • Kabine za preoblačenje
 • Masažni prostori
 • Trgovina društva
 • Pralni in sanitarni prostori
 • Menze društev
 • Prostori za tisk

Nastanitve za prosilce za azil

Letak Nastanitve za prosilce za azil
Pomanjkanje kratkoročnih in na vremenske razmere odpornih možnosti namestitve za prosilce za azil zahteva pri številnih občinah hitro ukrepanje.

CONTAINEX je vodilno podjetje v Evropi na področju zagotavljanja namestitev za begunce in emigrante iz kriznih območij. V zadnjih letih smo postavili že številne namestitve za prosilce za azil iz kontejnerskih modulov. Tako so med drugim v krajih Hamburg, Hall/Tirolska, Innsbruck, Lyon, Bukarešta ali Zürich nastali številni nastanitveni centri ali stanovanjski domovi.

Največji projekt pa bi lahko bil izveden v Berlinu, skupaj z lokalnimi partnerskimi podjetji. V nekaj mesecih je bilo postavljenih več kompleksov iz več kot 1.600 prostorskih modulov, v katerih je prostora za več kot 2.400 beguncev. Pri tem se stanovalcem ne bo potrebno odreči nikakršnemu udobju. Za otroke so naši lokalni partnerji zagotovili velike zunanje površine za prosti čas in za igranje!
Nastanitev za prosilce za azil v kraju Fellbach
Namestitev za prosilce za azil v Berlinu
"Družinski blok" v kraju Innsbruck
Visoke proizvodne kapacitete CONTAINEX - kontejnerje proizvajamo v šestih, lastnih evropskih proizvodnih obratih, kar omogoča kratke dobavne roke in s tem hitre rešitve tudi v primeru kratkoročnih potreb. Sisteme je možno poljubno razširiti in jih naknadno uporabiti za različne namene.

Na primer za različne prostore za društva, mladinske centre, prireditvene prostore, nadomestne gradnje pri sanacijah stavb in veliko več. Zagotavljamo vam izvrstno razmerje med ceno in storitvijo in različne možnosti financiranja.

Tehnične rešitve

V skladu z lokalnimi gradbenimi predpisi in protipožarnimi določili lahko izbirate med različnimi izolacijami: MW (mineralna volna), PU (poliuretan), PIR (polisocianurat) ali SW (kamena volna).

Poleg tega je možno modularne prostorske sisteme CONTAINEX opremiti z različnimi ogrevalnimi sistemi in klimatskimi napravami in ti so, glede na zahteve, v skladu z najvišjimi predpisi o protipožarni zaščiti (REI 30/60/90). Izpolnjujejo lahko tudi zakonske izolacijske vrednosti. Gradbeno-tehnične zahteve obremenitve tal in strehe znašajo do 500 Kg/m2 (neto obremenitev tal).
Toplotna izolacija za prostorske sisteme
Toplotna izolacija za prostorske sisteme

Pregled U-vrednosti

 • Tla vrednost U* do: 0,16
 • Stena vrednost U* do: 0,2
 • Streha vrednost U* do: 0,15
 • Okno vrednost U* do: 1,1
 • Vrednost U* = Koeficient toplotne prehodnosti v W/(m ² K) – se nanaša na dano moč izolacije v predelu

Odvisno od države in občine morajo bivalni kontejnerji izpolnjevati različne zakonske zahteve. Zaradi tega si zelo prizadevamo, da to upoštevamo že v fazi načrtovanja, da kasneje ne prihaja do neprijetnih presenečenj. Dostopni ali otrokom prilagojeni sanitarni prostori (npr. otroška stranišča) poleg tega povišujejo stopnjo dobrega počutja.

Z možnostjo polne zasteklitve sten lahko zagotovimo s svetlobo prepojene, svetle prostore. Ti zagotavljajo skupaj s popolno osvetlitvijo in porazdelitvijo prostorov prijetne bivalne in delovne prostore. Zaradi te kakovostne opreme je možno obratovalne stroške znižati na minimum.

Naši kontejnerji so izdelani v skladu z najstrožjimi okoljskimi standardi in standardi kakovosti "CONTAINEX GREEN technology". Tako je zagotovljen zaprt krog standardov kakovosti in okoljskih standardov podjetja CONTAINEX, vse od nabave materiala do dobave kontejnerjev. Poleg tega pa v skladu s temi standardi izvajamo tudi izbiro dobaviteljev, proizvodnjo in zagotavljanje kakovosti.

 • Listanje
  PDF
  Velikost
  [Info]
 • Komunalne panoge
  3,41 MB
 • Prostori za prosilce za azil
  4,31 MB
 • GREEN technology - Certifikat
  339 KB

Prepričajte se o naši kakovosti

 • do 3-nadstropni objekti
 • Toplotna izolacija vse do stopnje "nizkoenergetske hiše"
 • individualno razporejanje prostorov
 • oprema za različne namene uporabe
 • barvanje po CTX-RAL karti

^ - Top
GREEN technology
Vaše prednosti
 • Več kot 30 let izkušenj
 • Osebno svetovanje na lokaciji
 • Hitra dobava/dostava do vrat
 • Neštete možnosti kombiniranja
 • Nekaj timov za montažo na sami lokaciji   
Kontejnerski sklopi
>

Za zagotovitev največje možne izkušnje uporablja ta stran piškotke. Z uporabo spletne strani soglašate s shranjevanjem piškotkov. Več informacij najdete tukaj: Pogoji uporabe